PONIEDZIAŁEK 29.01 2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, ogórkiem  świeżym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: papryka

Obiad:  Zupa jarzynowa  na mięsie z  zieleniną, kasza kuskus z truskawkami i bitą śmietaną, herbata  owocowa

Podwieczorek: baton wielozbożowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,

 

WTOREK 30.01. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  pasta jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: jabłko

Obiad:  Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, udko z kurczaka pieczone w sosie własnym, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek: kaszka manna na mleku  z sokiem malinowym 100%, herbata owocowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, 

 

ŚRODA  31.01.2023r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym,  szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną

Przekąska:

Obiad : Filet z  miruny smażony z sosem cytrynowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:   jogurt z owocami, herbatniki, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,                      

    

CZWARTEK 01.02.2023r.

 

Śniadanie:  Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka czerwona

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami na  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „nuggetsy” z piersi kurczaka, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Podwieczorek: kiwi, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler,      

 

PIĄTEK  02.02. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryka czerwona, ogórek kiszony kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki kuszone

Obiad: Zupa fasolowa  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, napój owocowy

Podwieczorek:  mandarynki, ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

Zawiera alergeny:

białka ,mleka krowiego,

gluten, seler

                                                                                          

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.