PONIEDZIAŁEK 27.03.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką sołtysa, serkiem almette, sałatą kakao, herbata
z miodem
Przekąska: kalarepa
Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem z włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w sosie potrawkowym, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: mus owocowy, ciastka wielozbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 28.03. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ogórek świeży, rzodkiewka, kawa inka
na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki wp sałata ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek : jabłko, wafel bezcukrowy, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
ŚRODA 29.03.2023r. |
Śniadanie :Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad Filet smażony z miruny z sosem „greckim”, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek : gruszki, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja,
gluten, kakao
CZWARTEK 30.03. 2023r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kompot owocowy
Podwieczorek:, Koktajl mleczny z truskawkami, chrupańce kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jajka
PIĄTEK 31. 03. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, pierogi „leniwe” z cynamonem, kompot owocowy
Podwieczorek : Baton mleczny, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jajka ,
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki