PONIEDZIAŁEK 24.04.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki „stówki” na gorąco z ketchupem, ogórek świeży, papryka czerwona, kawa z mlekiem, herbata z miodem
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, łazanki z mięsem mielonym, kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa
Podwieczorek: Mus owocowy 100%, chrupańce bezcukrowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten
WTOREK 25.04. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „almette” , szynką delikatesową, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Udko z kurczaka pieczone w sosie własnym, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek Kisiel z wiśni (wyrób własny) z bitą śmietaną, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
ŚRODA 26.04.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z lanymi kluskami,Pieczywo mieszane z masłem, dżemem, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: Filet z miruny smażony z sosem cynowym, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,
Podwieczorek: Deser mleczny, jabłko, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
CZWARTEK 27.04. 2023r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, szynka duszona w sosie własnym, brokuły z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, wafle ryżowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 28.04. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z jabłkiem, herbata miętowa
Podwieczorek : chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki