PONIEDZIAŁEK 22.01 2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem  świeżym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: kalarepka

Obiad:  Zupa ogórkowa  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek:  Pomarańcze, ciastka owsiane, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,  jaja 

 

WTOREK 23.01. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad:  Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną zieleniną,  buraczki tarte, kompot owocowy

Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem malinowym 100%, herbata owocowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, 

 

ŚRODA  24.01.2023r.

 

Śniadanie: Bułki maślane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, kakao, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  morele suszone

Obiad : Filet z kurczaka z papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym a’la „Strogonow”, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  deser jogurtowy z owocami, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten

 

CZWARTEK 25.01.2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, sałatą  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka czerwona

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki wp, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy

Podwieczorek: wafle bezcukrowe z konfiturą jagodową, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler,      

 

PIĄTEK  26.01. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  pastą z makreli wędzonej z warzywami,, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki kuszone

Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej   na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż na mleku z musem jabłkowym i bitą śmietaną, napój owocowy

Podwieczorek:  banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

    Zawiera alergeny:

    białka ,mleka krowiego,

    gluten, seler,   

 

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.