PONIEDZIAŁEK 20.11. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, sałatą , kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad:  Zupa  ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, naleśniki z jabłkami, kompot owocowy

Podwieczorek: Mandarynki, mini-wafle kukurydziane z polewą malinową, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

     zawiera alergeny: 

     białka mleka

     krowiego, seler,      

     gluten, jaja

 

WTOREK 21.11. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, schabem wędzonym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska:  jabłko

Obiad :Zupa brokułowa na  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowy

Podwieczorek: kisiel owocowy z bitą śmietaną, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,      

    seler

 

ŚRODA 22.11.2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami (wyrób własny), szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: suszona śliwka

Obiad : Filet z miruny smażony z sosem  „greckim”, ziemniaki z zieleniną,, kompot owocowy

Podwieczorek:  baton wielozbożowyz owocami, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%    

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten

CZWARTEK 23.11.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi  bułki maślane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka czerwona

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z indyka duszony

w sosie pomarańczowo- morelowym, ziemniaki z zieleniną,  kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek: serek homogenizowany z owocami, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten,  seler, kakao

 

PIĄTEK  24.11. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą tuńczykowo-jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryka,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: cząstki pomarańczy

Obiad:  Zupa ziemniaczana  na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, łazanki z mięsem mielonym i kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa

Podwieczorek:  Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

    zawiera alergeny:

    białka ,mleka     krowiego,

    gluten, seler, jaja

                                                                                          

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.