PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem almette, rzodkiewką,  kakao, herbata z miodem

Przekąska:  marchewka

Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z sosem truskawkowym,  kompot owocowy                                                                                                                    

Podwieczorek: jabłka, herbatniki owsiane, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, herbata

    zawiera alergeny

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, kakao

WTOREK 21.03. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką. pomidorem, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:  kalarepa     

Obiad:  Zupa kalafiorowa  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, Udko z kurczaka pieczone  w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,

Podwieczorek : Banany, wafel zbożowy, herbata

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, seler

ŚRODA  22.03.2023r.

 

Śniadanie :Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata  z miodem i cytryną,     

Przekąska: jabłko

Obiad  Klops smażony z miruny  z sosem koperkowym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy                                                   

Podwieczorek : Mus owocowy 100% , biszkopty, woda z cytryną

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja,

    gluten, kakao   

                                                 CZWARTEK 23.03. 2023r                                                  

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą mięsną ze szczypiorkiem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata  z miodem i cytryną,    

Przekąska:   papryka       

Obiad:  „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,”Strogonow” z szynki wp. z pieczarkami, papryka i ogórkiem kiszonym, ziemniaki z  zieleniną, herbata miętowa 

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata   

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler

PIĄTEK  24. 03. 2023r.

                                                

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką, ogórkiem świeżym,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:    suszone śliwki      

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie porowo- brokułowym z makaronem, kompot owocowm

Podwieczorek : Chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, ,

    gluten, seler,     

    

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki