PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem almette, rzodkiewką, kakao, herbata z miodem
Przekąska: marchewka
Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: jabłka, herbatniki owsiane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 21.03. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką. pomidorem, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepa
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Udko z kurczaka pieczone w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,
Podwieczorek : Banany, wafel zbożowy, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
ŚRODA 22.03.2023r. |
Śniadanie :Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad Klops smażony z miruny z sosem koperkowym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek : Mus owocowy 100% , biszkopty, woda z cytryną
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja,
gluten, kakao
CZWARTEK 23.03. 2023r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną ze szczypiorkiem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,”Strogonow” z szynki wp. z pieczarkami, papryka i ogórkiem kiszonym, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
PIĄTEK 24. 03. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: suszone śliwki
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie porowo- brokułowym z makaronem, kompot owocowm
Podwieczorek : Chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, ,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki