PONIEDZIAŁEK 19.02.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym,  ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa jarzynowa  na mięsie z  zieleniną, makaron z twarogiem, kompot  owocowy

Podwieczorek:  pomarańcze, ciastka owsiane, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

WTOREK 20.02.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  pastą  z tuńczyka  ze szczypiorkiem, szynką delikatesową, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: gruszka

Obiad:  Zupa  pomidorowa z makaronem na mięsie z  zieleniną, pieczeń „rzymska” z łopatki wp. kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Jabłko chrupki kukurydziane , herbata owocowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, 

    seler, jaja

ŚRODA 21.02.2024r.

 

Śniadanie: „Lane” kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad : Kotlet panierowany z piersi kurczaka, sałata ze śmietana i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  deser mleczny z czekoladą i owocami, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten, jaja                      

    

CZWARTEK 22.02.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  jajkiem, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem- gwiazdki na mięsie z włoszczyzną, szynka wp pieczona w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Batony wielozbożowy, sok tłoczony z jabłek i malin 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler

PIĄTEK 23.02. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pasztetową luksusową, szynką  gotowaną, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Ryz na mleku z malinami i bitą śmietaną,  kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka ,mleka krowiego,

    gluten, seler

                                                                                          

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.