PONIEDZIAŁEK 19.02.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: pomarańcze, ciastka owsiane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jaja
WTOREK 20.02.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka ze szczypiorkiem, szynką delikatesową, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z zieleniną, pieczeń „rzymska” z łopatki wp. kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko chrupki kukurydziane , herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja
ŚRODA 21.02.2024r. |
Śniadanie: „Lane” kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad : Kotlet panierowany z piersi kurczaka, sałata ze śmietana i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: deser mleczny z czekoladą i owocami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, jaja
CZWARTEK 22.02.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem- gwiazdki na mięsie z włoszczyzną, szynka wp pieczona w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Batony wielozbożowy, sok tłoczony z jabłek i malin 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler
PIĄTEK 23.02. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasztetową luksusową, szynką gotowaną, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Ryz na mleku z malinami i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.