PONIEDZIAŁEK 18.12. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką delikatesową, serkiem almette, ogórek świeży, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z jabłkiem kompot owocowy
Podwieczorek: Pomarańcze, ciastka owsiane bez cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jaja
WTOREK 19.12. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: morele suszone
Obiad „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Gulasz z szynki wp , ziemniaki z zieleniną, buraczki tarte, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłka ciastka zbożowe z gorzką czekoladą herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja, kakao
ŚRODA 20.12.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad : Kotlet schabowy panierowany, kapusta gotowana z kminkiem, ziemniaki puree
z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt z owocami, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, jaja,
CZWARTEK 21.12.2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, kakao, herbata
z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka czerwona
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną herbata miętowa
Podwieczorek: Mandarynki, czekolada naturalna, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
PIĄTEK 22.12. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, Makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: Pierniki świąteczne, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
Zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki