PONIEDZIAŁEK 18.09. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką , serem żółtym, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: arbuz
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, brokuły z masłem i bułeczką ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Serki „Piątuś” truskawkowe, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 19.09. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką „sołtysa”, ogórkiem małosolnym,. kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad : Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Ryż na mleku z jabłkiem i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Śliwki, kisiel do picia, chrupańce bezcukrowe
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
jaja, seler
ŚRODA 20.09.2023r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad :Filet z miruny smażony z sosem cytrynowym, ziemniaki z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: winogrona, wafle ryżowe z czekoladą naturalną, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
CZWARTEK 21.09 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką, ogórkiem, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: Śliwki
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy
Podwieczorek: Batony wielozbożowe, sok jabłkowy tłoczony 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
PIĄTEK 22.09. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: morela suszona
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem „literki” na mięsie z włoszczyzną , szynka wp duszona w jarzynach, ziemniaki z zielenina, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy 100%, slomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.