PONIEDZIAŁEK 18.03.2024 r.

 

Śniadanie: Bułki z masłem, serem żółtym, kiełbasą szynkową,  sałatą, kakao, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad:  Zupa ogórkowa  na mięsie z włoszczyzną, zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot  owocowy

Podwieczorek:  Pomarańcze, dukaty owsiane , herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sał

    zawiera alergeny

    białka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

WTOREK 19.03.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryka, ogórek świeży, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: jabłko

Obiad:  „Rosolnik” z ryżem  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, klops smażony z łopatki mielonej, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń z musem malinowym, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, 

    seler, jaja

ŚRODA 20.03.2024r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, rzodkiewką,, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  papryka

Obiad :Karkówka pieczona w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, surówka z pekińskiej kapusty  kompot owocowy

Podwieczorek:  jogurt z owocami, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten,                      

CZWARTEK 21.03.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, schabem „sołtysa”, pasztetową, ogórkiem kiszonym, ogórkiem kiszonym kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieloną pietruszką, ”Łazanki” z mięsem mielonym i kapustą kiszoną, herbata miętowa

Podwieczorek: czekolada naturalna, jabłko, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  seler,      

PIĄTEK 22.03. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem,  szynką  wędzoną, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: „Krupnik”   na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony z sosem cytrynowym, ziemniaki  z zieleniną, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy

Podwieczorek:  Banany, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

    Zawiera alergeny:

    białka ,mleka krowiego,

    gluten, seler,   

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.