PONIEDZIAŁEK 17.04.2023 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, serem, ogórkiem, kawa z mlekiem, herbata z miodem

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowy 

Podwieczorek:  Gruszki, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, herbata

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten

WTOREK 18.04. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczna ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: jabłka     

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pulpety gotowane z łopatki mielone w sosie pomidorowym, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy 

Podwieczorek  jogurt naturalny z czekoladą, herbatniki.

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jajka

    gluten, seler, kakao   

ŚRODA  19.04.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,Pieczywo mieszane  z masłem ,dżemem, szynką, sałatą,  mleku, herbata  z miodem i cytryną,     

Przekąska: rzodkiewka

Obiad:  Filet z indyka duszony w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,                                

Podwieczorek:  Banany, chrupańce bezcukrowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao     

CZWARTEK  20.04. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem z warzywami, szynka, kakao, herbata  z miodem i cytryną,    

Przekąska:  śliwki suszone       

Obiad: Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną  Filet  z miruny w sosie greckim,  ziemniaki  z zieleniną, kompot owocowy 

Podwieczorek:  budyń waniliowy z sokiem z malin 100% (wyrób własny), herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata   

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler, kakao

PIĄTEK  21.04. 2023r.

 

Śniadanie: Bułki z masłem    serem żółtym, kiełbasą szynkową, pomidorem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:  marchewka       

Obiad: Zupa „krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z  sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek :Jabłka, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,   

    seler,     

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki