PONIEDZIAŁEK 17.04.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, serem, ogórkiem, kawa z mlekiem, herbata z miodem
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, słomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten
WTOREK 18.04. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczna ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłka
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pulpety gotowane z łopatki mielone w sosie pomidorowym, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek jogurt naturalny z czekoladą, herbatniki.
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jajka
gluten, seler, kakao
ŚRODA 19.04.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,Pieczywo mieszane z masłem ,dżemem, szynką, sałatą, mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Filet z indyka duszony w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,
Podwieczorek: Banany, chrupańce bezcukrowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
CZWARTEK 20.04. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z warzywami, szynka, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną Filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100% (wyrób własny), herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
PIĄTEK 21.04. 2023r. |
Śniadanie: Bułki z masłem serem żółtym, kiełbasą szynkową, pomidorem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa „krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek :Jabłka, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki