PONIEDZIAŁEK 15.01 2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: Mandarynki, ciastka bez cukru z czekoladą naturalną, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 16.01. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w potrawce, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja
ŚRODA 17.01.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, bułki maślane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad : Filet z miruny smażony z sosem koperkowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: baton mleczny, gruszka, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
CZWARTEK 18.01.2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka czerwona
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z indyka w sosie pieczeniowym, fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki z zieleniną
Podwieczorek: kisiel z wiśni do picia, biszkopty
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler
PIĄTEK 19.01. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynka, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: Zupa z marchewki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka „po bretońsku” , bułka, herbata miętowa
Podwieczorek: Jabłka, ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.