PONIEDZIAŁEK 15.01 2024 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: jabłko

Obiad:   „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek:  Mandarynki,  ciastka bez cukru z czekoladą naturalną, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,  kakao

 

WTOREK 16.01. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w potrawce, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,   

    seler, jaja

ŚRODA  17.01.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, bułki maślane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  marchewka

Obiad : Filet z miruny smażony z sosem koperkowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  baton mleczny,  gruszka, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,                      

   

CZWARTEK 18.01.2023r.

 

Śniadanie:  Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka czerwona

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z indyka w sosie pieczeniowym, fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki z zieleniną

Podwieczorek: kisiel z wiśni do picia, biszkopty

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler

PIĄTEK  19.01. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynka, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad:  Zupa z marchewki  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka „po bretońsku” , bułka, herbata miętowa

Podwieczorek:  Jabłka, ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

   białka ,mleka krowiego,

   gluten, seler, kakao 

                                                                                          

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.