PONIEDZIAŁEK 13.11. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, sałatą , kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, pierogi z truskawkami i bitą śmietaną, sok owocowy
Podwieczorek: Jabłka, ciastka zbożowe listki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 14.11. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym,. kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad :Zupa- krem z zielonych warzyw z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki wp, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką z kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, wafle gofrowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
jaja, seler
ŚRODA 15.11.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska :papryka
Obiad : Filet z miruny smażony z sosem pomidorowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną,, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurty z owocami, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
kakao,
CZWARTEK 16.11.2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryka czerwona, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: suszone śliwki
Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z zieleniną, mizeria z ogórków ze śmietana i jogurtem , kompot owocowy
Podwieczorek: Chałka, sok tłoczony z jabłek i malin 100%,
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
PIĄTEK 17.11. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzna i zieleniną filet z kurczaka w sosie porowo- pieczarkowym z makaronem, kompot owocowy
Podwieczorek: Mandarynki, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.