PONIEDZIAŁEK 13.11. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, sałatą , kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad:  Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, pierogi z truskawkami i bitą śmietaną, sok owocowy            

Podwieczorek: Jabłka, ciastka zbożowe listki, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, 

 

WTOREK 14.11. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym,. kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska:  jabłko

Obiad :Zupa- krem z zielonych warzyw z grzankami na  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki wp, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką z kompot owocowy

Podwieczorek: Winogrona, wafle gofrowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,

    jaja, seler

 

ŚRODA 15.11.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska :papryka

Obiad : Filet z miruny smażony z sosem pomidorowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną,, kompot owocowy

Podwieczorek:   jogurty z owocami, chrupki kukurydziane, herbata 

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,                     

    kakao,    

 

CZWARTEK 16.11.2023r.

 

Śniadanie:  Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryka czerwona, kakao,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: suszone śliwki

Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z zieleniną, mizeria z ogórków ze śmietana i jogurtem , kompot owocowy

Podwieczorek: Chałka, sok tłoczony z jabłek i malin  100%,

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten,  seler, kakao

 

PIĄTEK  17.11. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad:  „Kapuśniak” z białej kapusty  na mięsie z włoszczyzna i zieleniną  filet z kurczaka w sosie porowo- pieczarkowym z makaronem, kompot owocowy

Podwieczorek:  Mandarynki, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

  białka ,mleka krowiego,

  gluten, seler, jaja

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.