PONIEDZIAŁEK 12.02.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym,  pomidorem, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: papryka

Obiad:  „Kapuśniak” z białej kapusty  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot  owocowy

Podwieczorek: jabłka, ciastka zbożowe z morelą, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

 WTOREK 13.02. 2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  pastą  jajeczną  ze szczypiorkiem, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: gruszka

Obiad:  Zupa- krem z białych warzyw z grzankami na mięsie z  zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, sałatka z ogórka kiszonego, pora i jabłka, kompot owocowy

Podwieczorek:  pomarańcze, czekolada naturalna, herbata owocowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, 

   seler, jaja

 ŚRODA 14.02.2024r.

 

Śniadanie: Bułki  z masłem, serek homogenizowany, papryka, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad : Klops smażony z miruny z sosem koperkowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:   jogurt naturalny z truskawkami(wyrób własny), chrupki kukurydziane

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler,      

 CZWARTEK 15.02.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  pastą mięsną z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, „gołąbki” bez zawijania w sosie pomidorowym ziemniaki  z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: chrupańce bezcukrowe z konfiturą jagodowym, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten,  seler,      

 PIĄTEK 16.02. 2024r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane  z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, ryż,  kompot owocowy

Podwieczorek:  gruszki, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka ,mleka krowiego,

    gluten, seler,   

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki