PONIEDZIAŁEK 08. 05. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, kawa z mlekiem, herbata z miodem
Przekąska: jabłko
Obiad: „Kapuśniak” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszki, herbatniki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 09.05. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynką kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pieczeń „rzymska”z łopatki mielonej, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Podwieczorek Kisiel z wiśni do picia (wyrób własny), wafle owsiane, jabłko
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler, kakao
ŚRODA 10.05.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,Pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, ogórkiem, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: „Nuggetsy” z kurczaka, sałata ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, kakao
CZWARTEK 11.05. 2023r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem szynką ,sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, herbata owocowa
Podwieczorek: ciasto drożdżowe, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler
PIĄTEK 12.05. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, serkiem kanapkowym, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, filet z kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym z makaronem, herbata miętowa
Podwieczorek : jogurt z owocami
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,