PONIEDZIAŁEK 08. 05. 2023 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, kawa z mlekiem, herbata z miodem

Przekąska: jabłko

Obiad: „Kapuśniak”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek:  gruszki, herbatniki, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, herbata

    zawiera alergeny

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, 

WTOREK 09.05. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynką  kakao, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: kalarepka     

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pieczeń „rzymska”z łopatki mielonej, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy 

Podwieczorek Kisiel z wiśni do picia (wyrób własny), wafle owsiane, jabłko

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten, seler, kakao   

ŚRODA  10.05.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,Pieczywo mieszane  z masłem, powidłami  śliwkowymi, szynką, ogórkiem,  herbata  z miodem i cytryną,     

Przekąska: gruszka

Obiad:  „Nuggetsy” z kurczaka, sałata ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten, kakao     

CZWARTEK  11.05. 2023r

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem szynką ,sałatą, kawa inka na mleku, herbata  z miodem i cytryną,    

Przekąska:  rzodkiewka      

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, herbata  owocowa

Podwieczorek: ciasto drożdżowe, sok  tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata           

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten, seler     

PIĄTEK  12.05. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, serkiem kanapkowym, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:  marchewka       

Obiad: Zupa „włoska”  na mięsie z zieleniną, filet z kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym z makaronem, herbata miętowa 

Podwieczorek :  jogurt z owocami    

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,   

    gluten, seler,