PONIEDZIAŁEK 04.03.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną
Przekąska: gruszka
Obiad: Zupa z soczewicy na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko, wafle bezcukrowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jaja
WTOREK 05.03.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, kiełbasą krakowską, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Rosół z makaronem na mięsie z zieleniną, Udka z kurczaka w potrawce z ryżem, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, herbatniki , herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
ŚRODA 06.03.2024r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad :”Nuggetsy” piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt „piatuś” z owocami, owsiane dukaty bez soli i cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, jaja
CZWARTEK 07.03.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną, szynka duszona w jarzynach, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
PIĄTEK 08.03. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym z ziołami, szynką gotowaną, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Fasolka „po bretońsku” z bułeczką, herbata miętowa
Podwieczorek: Pomarańcze, czekolada naturalna herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
Zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.