PONIEDZIAŁEK 04.03.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka  na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: gruszka

Obiad:  Zupa z soczewicy  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot  owocowy

Podwieczorek:  jabłko, wafle bezcukrowe, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

WTOREK 05.03.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym,  kiełbasą krakowską, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad:  Rosół z makaronem na mięsie z  zieleniną,  Udka z kurczaka w potrawce z ryżem, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Winogrona, herbatniki , herbata owocowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, 

ŚRODA 06.03.2024r.

 

Śniadanie: „Owsianka”  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad :”Nuggetsy” piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Jogurt  „piatuś” z owocami, owsiane dukaty bez soli i cukru, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten,    jaja     

CZWARTEK 07.03.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną, szynka duszona w jarzynach, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  seler

PIĄTEK 08.03. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem kanapkowym z ziołami,  szynką  gotowaną, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Fasolka „po bretońsku” z bułeczką, herbata miętowa

Podwieczorek: Pomarańcze, czekolada naturalna herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

   Zawiera alergeny:

   białka ,mleka krowiego,

   gluten, seler

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.