PONIEDZIAŁEK 29.11.2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, papryką, ogórkiem kiszonym, kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy (wyrób własny), ciastka owsiane (bez soli i cukru)
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten
WTOREK 30.11.2021 r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym (100%owoców), szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad: Pulpety z łopatki wp w sosie białym, ziemniaki z zieleniną, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy
Podwieczorek : Gruszki, biszkopty, herbata owocowa
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
ŚRODA 01.12.2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki 100% mięsa, papryka, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad : „Kapuśniak” z kiszonej kapusty mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z twarogiem, sok owocowy tłoczony 100%
Podwieczorek: Mandarynki, herbatniki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
CZWARTEK 02.12. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, serem, pomidorem, ogórkiem, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: „Rosolnik” na mięsie z ryżem, włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z jarzynami, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy ( wyrób własny), jabłko, herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
PIĄTEK 03.12. 2021r. |
Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, serkiem Almette naturalnym, szynką, ogórkiem świeżym kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem „gwiazdki” na mięsie z włoszczyzną, Klops smażony z miruny, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa , winogrono
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler, kakao