PONIEDZIAŁEK 27.09.2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek kiszony, papryka,  herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  marchewka

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, jajecznica, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Deser monte, jabłko, herbata owocowa

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny:

    białka mleka krowiego,

    seler,gluten,

 

WTOREK 28.09.2021 r.

 

Śniadanie: ”Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, konfiturą brzoskwiniową, szynką, sałatą, herbata z cytryną             

Przekąska: jabłko                     

Obiad: Zupa jarzynowa, na mięsie z zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki, kompot owocowy

Podwieczorek :  Śliwki, ciastka -misie, herbata

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serem,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler, jaja

ŚRODA 29.09.2021r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem,  szynką, serem, pomidorem, ogórkiem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  śliwka

Obiad : Zupa-krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym na mięsie z włoszczyną i zieleniną,  Makaron z mięsem i sosem carbonara,  herbata miętowa

Podwieczorek:  Winogrona, wafle, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler, kakao

 

CZWARTEK 30.09. 2021r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką, rzodkiewką, herbata z cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Kotlet schabowy panierowany, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, ziemniakiz zieleniną,   kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy, gruszka, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  jaja, kakao

PIĄTEK  01.10. 2021r.

                                  

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasztetową luksusową, szynką, ogórkiem kiszonym pomidorem, kakao, herbata z cytryną

Przekąska:    rzodkiewka

Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, Klops smażony z miruny, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki puree, kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata     

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  seler, jaja