PONIEDZIAŁEK 25.10.2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem, szynką włoską, ogórkiem kiszonym, sałatą, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Jajecznica, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt bananowo- kakaowy, chrupańce bezcukrowe,
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jaja
WTOREK 26.10.2021 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad: Kotlet z piersi kurczaka panierowany, sałata ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek : Galaretka truskawkowa, ciastka z czekoladą , herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serem, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja, kakao
ŚRODA 27.10.2021r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z kółeczkami miodowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad : „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Klopsy z miruny smażone, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa
Podwieczorek: Winogrona, ciasteczka „anyżki”, herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, ,
gluten, seler,
CZWARTEK 28.10. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „almette”, filetem z indyka, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszki
Obiad: Zupa- krem z dyni z grzankami, pieczeń z szynki wp w sosie własnym, brokuły z wody, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Ciastka dynie, sok tłoczony 100% z jabłek i gruszek
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 29.10. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek, papryka, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z twarogiem, masłem i cukrem, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,