PONIEDZIAŁEK 23.01.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka serem żółtym, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem
Przekąska: mandarynki
Obiad: „Nuggetsy” z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, woda z cytryną
Podwieczorek: ciastka, sok tłoczony z jabłka i pomarańczy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jaja, kakao
WTOREK 24.01. 2023 r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną
Przekąska:
Obiad: „Rosolnik”z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pieczeń „rzymska”z łopatki mielonej, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszka konferencja, wafle bezcukrowe, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jaja,
kakao
ŚRODA 25.01.2023r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad Zupa jarzynowa na mięsie z zielenina, Makaron z twarogiem, marchewka, kompot owocowy,
Podwieczorek : Deser mleczny z czekoladą, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
CZWARTEK 26.01. 2023r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka i jajka, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa- krem z groszku zielonego z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Schab duszony w sosie własnym ziemniaki z zieleniną, sałatka z ogórka kiszonego, por i jabłka, herbata miętowa
Podwieczorek: Jabłko, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
PIĄTEK 27.01. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem ze szczypiorkiem, szynką kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Fasolka „po bretońsku” z bułeczką wieloziarnistą, kompot owocowy
Podwieczorek : Pomarańcze, herbatniki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, kakao
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki