PONIEDZIAŁEK 22. 05. 2023 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem świeżym, kawa z mlekiem, herbata z miodemi cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad: „Kapuśniak” z młodej kapusty na mięsie  z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek:   winogrona,  dukaty owsiane. herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, herbata

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

WTOREK 23.05. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  kiełbasą szynkową, jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: śliwki suszone     

Obiad: Makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą,  herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,        

   seler, kakao ,jaja  

ŚRODA  24.05.2023r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami miodowymi,Pieczywo mieszane  z masłem, powidłami, szynką, sałatą  herbata  z miodem i cytryną,     

Przekąska: jabłka

Obiad: Filet z indyka pieczony w sosie własnym, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,                                

Podwieczorek: Banany, wafle bezcukrowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao     

CZWARTEK  25.05. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem almette, szynką ,rzodkiewką, kakao, herbata  miodem i cytryną,    

Przekąska:   kalarepka

Obiad: Zupa „shrekowa” (szpinakowa z jajkiem) na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet „pożarski”z filetu kurczaka, fasolka szparagowa, ziemniaki z zieleniną,  herbata  miętowa

Podwieczorek: mus owocowy, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata   

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja

    gluten, seler, jaja

PIĄTEK  26.05. 2023r.

  

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, tuńczykowo- jajeczna ze szczypiorkiem, i papryką, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:  rzodkiewka    

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z twarogiem, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek: Kinder kanapka, jabłko herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,    gluten,

    seler,  jaja   

 

                 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki