PONIEDZIAŁEK 18.10.2021r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, serem, szynką, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, Udka z kurczaka w sosie potrawkowym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, ciasteczka owsiane naturalne (bez cukru i soli), herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 19.10.2021 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z boczku wędzonego ze szczypiorkiem, serem żółtym papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa marchewkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowy
Podwieczorek : Budyń czekoladowy, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serem, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
ŚRODA 20.10.2021r. |
Śniadanie: Bułki z masłem, kiełbasą krakowską, serkiem „almette” ,pomidorem, kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: gruszka
Obiad : Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z kurczaka w sosie śmietanowo- pieczarkowym, ziemniaki z zieleniną, ogórek kiszony, herbata miętowa
Podwieczorek: Jogurt pitny truskawkowy, biszkopty
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, ,
gluten, seler, kakao
CZWARTEK 21.10. 2021r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, Pieczywo mieszane z masłem, konfiturą jagodową, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Pulpety z łopatki mielonej w sosie pomidorowym, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszki, ciastka z czekoladą, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 22.10. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą tuńczykowo-jajeczną, szynką, rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Ryż na mleku z musem jabłkowym i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówki z budyniem, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jajka