PONIEDZIAŁEK 15.11.2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem,  szynką, ogórkiem świeżym, sałatą, kawa zbożowa na mleku,   herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  marchewka

Obiad: Zupa z soczewicy na mięsie z  włoszczyzną i  zieleniną, pierogi „leniwe” ze śmietaną i cukrem, kompot owocowy                                                                                                                     

Podwieczorek: Ciasteczka  „grzybki”, jabłka, herbata owocowa

Podwieczorek II: Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,  jajka  

WTOREK  16.11.2021 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „almette”, kiełbasą żywiecką, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: jabłko                     

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowm

Podwieczorek :  Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serkiem kanapkowym,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler, kakao     

ŚRODA 17.11.2021r.

 

Śniadanie:  „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, ogórkiem, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: papryka

Obiad : Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem,  herbata miętowa

Podwieczorek:  Gruszki, herbatniki, sok tłoczony 100%  

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler,

CZWARTEK 18.11. 2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem, ogórkiem i sałatą, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: gruszka

Obiad: „Nuggetsy” z kurczaka, ziemniaki puree z zieleniną, sałatka z ogórka kiszonego, pora i jabłka kompot owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z sokiem owocowym, herbata owocowa

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,     

PIĄTEK  19.11. 2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem kiszonym,  kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:   kalarepka                                 

Obiad:  „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony „po grecku”, kompot owocowy

Podwieczorek: Mandarynki, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  seler, jajka