PONIEDZIAŁEK 15.11.2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem, szynką, ogórkiem świeżym, sałatą, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa z soczewicy na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pierogi „leniwe” ze śmietaną i cukrem, kompot owocowy
Podwieczorek: Ciasteczka „grzybki”, jabłka, herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, jajka
WTOREK 16.11.2021 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „almette”, kiełbasą żywiecką, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, kompot owocowm
Podwieczorek : Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serkiem kanapkowym, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
ŚRODA 17.11.2021r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, ogórkiem, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad : Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, herbata miętowa
Podwieczorek: Gruszki, herbatniki, sok tłoczony 100%
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
CZWARTEK 18.11. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem, ogórkiem i sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: „Nuggetsy” z kurczaka, ziemniaki puree z zieleniną, sałatka z ogórka kiszonego, pora i jabłka kompot owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z sokiem owocowym, herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
PIĄTEK 19.11. 2021r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony „po grecku”, kompot owocowy
Podwieczorek: Mandarynki, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jajka