PONIEDZIAŁEK 15. 05. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, kawa z mlekiem, herbata z miodem
Przekąska: kalarepa
Obiad: Rosół z makaronem z udek kurczaka z włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w potrawce, ziemniaki z zieleniną, marchewka z groszkiem , kompot owocowy
Podwieczorek: winogrona, krakersy. herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 16.05. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem luksusową, szynką ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa – krem z zielonych warzyw na mięsie z groszkiem ptysiowym, włoszczyzną i zieleniną, schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, kapusta młoda gotowana na słodko- kwaśno, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszka wafel zbożowo- ryżowy, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, kakao
ŚRODA 17.05.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: Filet z miruny smażony z sosem pomidorowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,
Podwieczorek: Czekolada naturalna, jabłko, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
CZWARTEK 18.05. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką ,sałatą, kakao, herbata miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa marchewkowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki mielonej, mizeria z ogórków ze śmietana i jogurtem, ziemniaki z zieleniną herbata owocoWA
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler,
PIĄTEK 19.05. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ogórek świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż na mleku z musem jabłkowym i bitą śmietaną, herbata miętowa
Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki