PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „Almette”, szynką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i   zieleniną,  udka z kurczaka w sosie śmietanowym, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną kompot  owocowy

Podwieczorek:   Musy z owoców mieszanych 100%, chrupańce niesłodzone, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, 

 

WTOREK 16.04.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, kiełbasą szynkową, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z zieleniną, kapusta kiszona gotowana z kminkiem,  kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń z sokiem tłoczonym z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, 

    seler, 

 

ŚRODA 17.04.2024r.

 

Śniadanie: „Owsianka”  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżemem morelowym szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad: Filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa

Podwieczorek:  Jogurt z owocami, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten,

    seler                    

 

CZWARTEK 18.04.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, schabem wędzonym, pomidorem, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem  kompot owocowy

Podwieczorek: Banan, krakersy, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  seler,      

 

PIĄTEK 19.04. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  twarożkiem ze szczypiorkiem,  szynką  sokołowską, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony ,ziemniaki puree z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym, herbata owocowa

Podwieczorek:  czekolada naturalna, jabłko, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

   białka ,mleka krowiego,

   gluten, seler, jaja  

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki