PONIEDZIAŁEK 14.03. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, papryka, ogórek świeży, kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa grochowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Kuskus z musem jabłkowym i bitą śmietaną kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, wafle suche słodzone stewią, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 15.03. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka delikatesowa z fileta indyczego, serem, sałatą, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z kurczaka w sosie potrawkowym, surówka z buraków, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowm
Podwieczorek : jogurt bananowo- kakaowy (wyrób własny), ciastko owsiane bez soli i cukru
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
ŚRODA 16. 03.2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, jajkiem, ogórkiem, pomidorem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: banan
Obiad :Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, Klops smażony z łopatki mielonej, kalafior z masłem i bułeczką,, ziemniaki puree, kompot owocowy,
Podwieczorek: Jabłka, wafle ryżowe z czekoladą herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
CZWARTEK 17. 03. 2022r. |
Śniadanie: „Lane” kluski na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem z czarnej porzeczki, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłka
Obiad: Schab pieczony w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówki z budyniem, gruszki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
PIĄTEK 18.03. 2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z pomidorami suszonymi i ziołami, kiełbasą krakowską, papryką, herbata z miodem i cytryną, kakao
Przekąska: marchewka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z miruny smażony z sosem pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
Podwieczorek: Banan, chrupańce bez cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.