PONIEDZIAŁEK 13.02.2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, „almette” z ziołami ,ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem

Przekąska: jabłko  

Obiad:  Zupa kalafiorowa na mięsie z zieleniną,  filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, herbata miętowa                                                                                                                         

Podwieczorek:  Pomarańcze, wafle słodzone stewią, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, herbata

   zawiera alergeny: 

   białka mleka

   krowiego, seler,      

   gluten

WTOREK  14.02. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, serem żółtym, ogórkiem świeżym, kakao, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: kalarepka         

Obiad:  Zupa pieczarkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną , „Gołąbki”  bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot owocowy

Podwieczorek : koktajl mleczny z czekoladą , banan

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą,  herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, seler , jaja, kakao

ŚRODA 15.02.2023r.

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane  z masłem, pastą twarogową ze szczypiorkiem, szynką, sałatą, kakao  herbata  z miodem i cytryną,     

Przekąska: papryka

Obiad  Zupa fasolowa z fasoli białej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, herbata miętowa                                                   

Podwieczorek : Gruszki, chrupańce bezcukrowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, seler    

CZWARTEK 16.02. 2023r

 

 Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, szynką sołtysa, powidłami śliwkowymi, sałatą, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska:  gruszka           

Obiad: Pieczeń z szynki w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka  ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,

Podwieczorek: Pączek z różą, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata       

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, jaja               

PIĄTEK  17.02. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką,  papryką,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: marchewka            

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z miruny duszony w jarzynach, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek : Jabłko, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja,

    gluten, seler,      

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki