PONIEDZIAŁEK 13.02.2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, „almette” z ziołami ,ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, herbata miętowa
Podwieczorek: Pomarańcze, wafle słodzone stewią, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten
WTOREK 14.02. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, serem żółtym, ogórkiem świeżym, kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa pieczarkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną , „Gołąbki” bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot owocowy
Podwieczorek : koktajl mleczny z czekoladą , banan
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler , jaja, kakao
ŚRODA 15.02.2023r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pastą twarogową ze szczypiorkiem, szynką, sałatą, kakao herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad Zupa fasolowa z fasoli białej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, herbata miętowa
Podwieczorek : Gruszki, chrupańce bezcukrowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
CZWARTEK 16.02. 2023r |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, szynką sołtysa, powidłami śliwkowymi, sałatą, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: gruszka
Obiad: Pieczeń z szynki w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy,
Podwieczorek: Pączek z różą, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
PIĄTEK 17.02. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z miruny duszony w jarzynach, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek : Jabłko, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w przypadkach niezależnych od placówki