PONIEDZIAŁEK 11.10.2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką z fileta indyczego, serem, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku,   herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  papryka

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z   zieleniną, Makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek: Gruszki, ciastka ”anyżki”, herbata owocowa

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,

WTOREK 12.10.2021 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową, jajkiem, serem, sałatą,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną             

Przekąska: jabłko                     

Obiad: Zupa grochowa na mięsie z włoszczyzną, parówki na gorąco z chlebem, kompot owocowy

Podwieczorek : Kaszka manna na mleku z sokiem , herbata

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, serem,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, seler, jaja

ŚRODA 13.10.2021r.

 

Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem,  pastą mięsną , szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad : „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  Naleśniki z twarożkiem waniliowym,  kompot owocowy                                                                                  

Podwieczorek:   Czekolada mleczna, jabłko, herbata    

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja,

    gluten, seler, kakao

CZWARTEK 14.10. 2021r.

 

Śniadanie: Kluski lane na mleku,, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, rzodkiewką, herbata z cytryną, 

Przekąska: cukierki

Obiad: Schab wp w sosie pieczeniowym,  fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną,  kompot owocowy

Podwieczorek: Soczki jabłkowe 100%, ciastka „grzybki”

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  kakao

PIĄTEK  15.10. 2021r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem,  herbata z miodem i cytryną                                                                                                                                               

Przekąska:    rzodkiewka                                   

Obiad:  Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzna Filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną ,surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa

Podwieczorek: Banany, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata        

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  seler, jajka