PONIEDZIAŁEK 09.05. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ogórek kiszony kawa na mleko herbata z miodem i cytryną
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: Kisiel owocowy ze śmietaną, wafle suche, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 10.05. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką wędzoną, ogórkiem świeżym, herbata
z miodem i cytryną, kakao
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, biszkopty, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
ŚRODA 11.05.2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką wp gotowaną, serkiem almette, ogórkiem kiszonym, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
Przekąska: śliwki suszone
Obiad :Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną, Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, ziemniaki z zielenina, kalafior z masłem i bułeczką kompot owocowy
Podwieczorek: Koktajl „straciatella” ( maślanka + czekolada 70%), chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja, kakao
CZWARTEK 12.05 2022r. |
Śniadanie:Zupa mleczna z płatkami śniadaniowym, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką z fileta indyka, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Kotlet schabowy panierowany, sałata z sosem jogurtowym, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, ciastka owsiane bez cukru i soli, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
PIĄTEK 13.05. 2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Klops smażony z miruny, surówka z młodej kapusty, ziemniaki z zielenina kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówki z budyniem, gruszka, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jaja