PONIEDZIAŁEK 08.04.2024 r.

 

Śniadanie:   Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ogórek świeży, papryka kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad:  Zupa ogórkowa  na mięsie z  zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot  owocowy

Podwieczorek:  banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

   zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, jaja

WTOREK 09.04.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem, kiełbasą szynkową, kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad:  Zupa kalafiorowa na mięsie z  zieleniną,  filet z kurczaka „po chińsku” z ryżem, kompot owocowy

Podwieczorek: Jogurt z truskawkami i malinami (wyrób własny), herbatniki

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka     

    krowiego, gluten,  seler,

ŚRODA 10.04.2024r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami wielozbożowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą,, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad :Gulasz z szynki wp, ziemniaki z zieleniną, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką,  kompot owocowy

Podwieczorek:  baton mleczny, jabłko, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten,                       

CZWARTEK 11.04.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą tuńczykowo-jajeczną z papryką i ziołami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  kalarepka

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy

Podwieczorek: gruszki, ciastka z czekoladą naturalna ,herbata owocowa

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja,

    gluten,  seler,      

PIĄTEK 12.04. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym szynką  sokołowską, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:

Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony ,ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa

Podwieczorek:  drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

  zawiera alergeny:

  białka ,mleka krowiego,

  gluten, seler,   

                                                                                         

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.