PONIEDZIAŁEK 02.09.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłka
Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, Udka z kurczaka w sosie potrawkowym, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Deser mleczny z czekoladą, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 03.09.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad:Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym
Podwieczorek: Arbuzy, słomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
ŚRODA 04.09.2024r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: „Nuggetsy” z filetu z kurczaka, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: nektarynki, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, jaja, kakao
CZWARTEK 05.09.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pulpeciki z łopatki mielonej w sosie koperkowym, ogórek kiszony, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy
Podwieczorek: jabłka, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jaja
PIĄTEK 06. 09. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką gotowaną, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej młodej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i malin 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler, jaja, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki