PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, sałatą,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad:    Zupa pomidorowa z makaronem „gwiazdki” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  filet

 z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek:     jabłka, ciasteczka owsiane, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK  18.11.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem almette, szynką, pomidorem, kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, „Łazanki” z mięsem mielonym i kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa                                                                                          

Podwieczorek: Winogrona, wafle suche bez soli i cukru, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, kakao                    

 

ŚRODA  19.11.2025r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkamikukurydzianymi,bułeczki maślane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  rzodkiewka

Obiad: „Rosolnik”  z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, szynka duszona w sosie chrzanowym, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki  z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: deser mleczny z czekoladą,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao  

 

CZWARTEK 20.11.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami, twarożkiem jogurtowym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy

Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

 

PIĄTEK  21.11. 2025r.  

                                                                                                                   

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztetową luksusową, szynką ogórkiem kiszonym,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: talarki białej rzodkwi                                                                                                                       

Obiad: Zupa fasolowa  na mięsie z zieleniną,  pierogi z twarogiem i sosem waniliowym, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek: Mandarynki, ciastka wielozbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao 

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.