| PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem „gwiazdki” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet
z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: jabłka, ciasteczka owsiane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
| WTOREK 18.11.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem almette, szynką, pomidorem, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, „Łazanki” z mięsem mielonym i kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa
Podwieczorek: Winogrona, wafle suche bez soli i cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, kakao
| ŚRODA 19.11.2025r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkamikukurydzianymi,bułeczki maślane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: „Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, szynka duszona w sosie chrzanowym, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: deser mleczny z czekoladą, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao
| CZWARTEK 20.11.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami, twarożkiem jogurtowym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
| PIĄTEK 21.11. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztetową luksusową, szynką ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: talarki białej rzodkwi
Obiad: Zupa fasolowa na mięsie z zieleniną, pierogi z twarogiem i sosem waniliowym, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek: Mandarynki, ciastka wielozbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.