PONIEDZIAŁEK 31.03.2025r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką  drobiową, papryką, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek:  jabłko, ciastka anyżki, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK 01.04.2025r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette z ziołami, ogórkiem świeżym,  kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa pomidorowa na mięsie z ryżem mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, klops smażony z łopatki mielonej, ziemniaku puree z zieleniną, fasolka szparagowa z masłem i  bułeczką, kompot owocowy                                                                                           

Podwieczorek:  budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                   

 

ŚRODA 02.04.2025r. 

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty  na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, sałatka z buraczków, herbata miętowa

Podwieczorek:  jogurt z owocami, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

 

CZWARTEK 03.04.2025r. 

 

Śniadanie  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,  pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Kotlet z piersi kurczaka panierowany, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy

Podwieczorek: chałka, sok z jabłek  tłoczony 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

  

PIĄTEK 04.04.2025r. 

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad: Zupa jarzynowa  na mięsie z  zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot owocowy                                                                                                                               

Podwieczorek: gruszki, czekolada naturalna, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynka , herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  jaja, kakao

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.