PONIEDZIAŁEK  29.09.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa  jarzynowa na mięsie z zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot ze śliwek

Podwieczorek:   Winogrona, biszkopty, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

  

WTOREK  30.09.2025 r.

 

Śniadanie: Bułeczki maślane z dżemem brzoskwiniowym, kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, herbata miętowa

Podwieczorek:  jabłka ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, kakao            

       

ŚRODA  01.10.2025r.

 

Śniadanie Owsianka” na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchewka

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  „Strogonov”  z piersi kurczaka z papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy  Podwieczorek:  deser jogurtowy, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao  

 

CZWARTEK 02.10.2025r.

 

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryką ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   ,

Przekąska: kalarepka

Obiad: Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, ,

 

PIĄTEK  03.10. 2025r.

                                                                                                              

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, kiełbasą krakowską, kawa inka na mleku, herbata  z  miodem i cytryną

Przekąska: rzodkiewka                                                                                                                        

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  klops z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa

Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.