| PONIEDZIAŁEK 29.09.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot ze śliwek
Podwieczorek: Winogrona, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
| WTOREK 30.09.2025 r. |
Śniadanie: Bułeczki maślane z dżemem brzoskwiniowym, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, buraczki tarte, herbata miętowa
Podwieczorek: jabłka ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, kakao
| ŚRODA 01.10.2025r. |
Śniadanie Owsianka” na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „Strogonov” z piersi kurczaka z papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy Podwieczorek: deser jogurtowy, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao
|
CZWARTEK 02.10.2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryką ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, ,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, ,
| PIĄTEK 03.10. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, kiełbasą krakowską, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, herbata miętowa
Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.