| PONIEDZIAŁEK 26.05.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa „krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem , kompot owocowy
Podwieczorek: wafle wielozbożowe, sok tłoczony z jabłek i malin 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jaja
| WTOREK 27.05.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa z zielonego groszku na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z łopatki mielonej, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy Podwieczorek: deser mleczno-czekoladowy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, jaja
| ŚRODA 28.05.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, „nuggetsy” z piersi kurczaka ziemniaki z zieleniną, sałata z sosem „vinegraite”, herbata miętowa
Podwieczorek: jogurt z owocami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
| CZWARTEK 29.05.2025r. |
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Gulasz z szynki wp , ziemniaki z zieleniną, ogórek małosolny, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłka, ciastka owsiane
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
| PIĄTEK 30.05. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, papryka czerwona, ogórek świeży kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Kapuśniak” z młodej kapusty na mięsie z zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: mus marchewkowo- owocowy, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.