PONIEDZIAŁEK  26.05.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, papryką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad: Zupa „krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem , kompot owocowy

Podwieczorek:   wafle wielozbożowe, sok tłoczony z jabłek i malin 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  jaja

 

WTOREK  27.05.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa z zielonego groszku  na  mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, klops smażony  z łopatki mielonej, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy      Podwieczorek: deser mleczno-czekoladowy,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                   

 

ŚRODA 28.05.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchewka

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, „nuggetsy” z piersi kurczaka  ziemniaki  z zieleniną,  sałata z sosem „vinegraite”, herbata miętowa

Podwieczorek:  jogurt z owocami,   herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja  

CZWARTEK 29.05.2025r.

 

Śniadanie  Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Gulasz z szynki wp , ziemniaki z zieleniną, ogórek małosolny, kompot owocowy

Podwieczorek: Jabłka, ciastka owsiane

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten,

 

PIĄTEK  30.05. 2025r. 

                                                                                                                   

Śniadanie :  Pieczywo mieszane  z masłem,  parówki na gorąco, papryka czerwona, ogórek świeży kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad:  „Kapuśniak” z młodej kapusty   na mięsie z zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek: mus marchewkowo- owocowy, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler  gluten, 

 

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.