PONIEDZIAŁEK 25.11.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki 100% mięsa), ogórek świeży. papryka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, ryż na mleku z jabłkiem prażonym i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, sok tłoczony z jabłek i malin
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 26.11.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, filetem z indyka z kociewskiej wędzarni, ogórkiem kiszonym, pomidorem, sałatą, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „Łazanki” z kapustą kiszoną gotowaną i mięsem mielonym z łopatki wp, , herbata miętowa
Podwieczorek: Jabłka , wafle kukurydziane z ziołami , herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler
ŚRODA 27.11.2024r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pieczeń z szynki wp w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, kakao
CZWARTEK 28.11.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną (wyrób własny) z warzywami, żółtym serem, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: „Nuggetsy” z piersi kurczaka ziemniaki puree z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z sokiem z malin, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, seler, jaja
PIĄTEK 29.11. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,serkiem almette z warzywami, , szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” z kaszy jęczmiennej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,, „fasolka po bretońsku” z bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt z owocami i biszkoptem, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka krowiego,
gluten, seler, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki