| PONIEDZIAŁEK 24.11.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką, sałatą, pomidorem, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot z malin
Podwieczorek: Serek homogenizowany z owocami, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, kakao
| WTOREK 25.11.2025 r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, szynką powidłami śliwkowymi, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa- krem z białych warzyw na mięsie z zieleniną, pieczeń „rzymska” z łopatki mielonej, brokuły z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek: Gruszki, ciastko owsiane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, kakao
| ŚRODA 26.11.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, filet z kurczaka w sosie śmietanowo- szpinakowym z makaronem, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowo- warzywny, słomka ptysiowa
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten
| CZWARTEK 27.11.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z papryką, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: Schab ze śliwką w sosie pieczeniowym, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek: Plastry jabłka suszone „crispy natural”, kisiel wiśniowy do picia
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten
| PIĄTEK 28.11. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłko
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, wafle bez soli i cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.