PONIEDZIAŁEK 24.11.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką, sałatą, pomidorem,  kakao, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  naleśniki z dżemem, kompot z malin

Podwieczorek:  Serek homogenizowany z owocami, chrupki kukurydziane, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  kakao

 

WTOREK  25.11.2025 r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, szynką powidłami śliwkowymi, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa- krem z białych warzyw na mięsie z zieleniną, pieczeń „rzymska” z łopatki mielonej, brokuły z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa

Podwieczorek: Gruszki, ciastko owsiane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, kakao                    

 

ŚRODA  26.11.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  papryka

Obiad:  Zupa „włoska”   na mięsie z zieleniną, filet z kurczaka w sosie śmietanowo- szpinakowym z makaronem, kompot owocowy

Podwieczorek: Mus owocowo- warzywny, słomka ptysiowa

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten

 

CZWARTEK 27.11.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z papryką, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad: Schab ze śliwką w sosie pieczeniowym, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek:  Plastry jabłka suszone „crispy natural”, kisiel wiśniowy do picia

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

  zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten

 

PIĄTEK  28.11. 2025r.  

                                                                                                                 

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką ogórkiem świeżym,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: jabłko                                                                                                                       

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  filet z miruny smażony, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, wafle bez soli i cukru,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,   

 

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.