PONIEDZIAŁEK  24.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  twarożkiem z rzodkiewką, szynką, kakao, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: „Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy

Podwieczorek:  jabłko, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK 25.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa grochowa na mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, parówki na gorąco z bułeczką, kompot owocowy                                                                                           

Podwieczorek: kaszka manna na mleku z musem truskawkowym, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, 

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                

 

ŚRODA 26.03.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, żółtym serem, szynką sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, Potrawka z piersi kurczaka z cukinią i ryżem, kompot owocowy

Podwieczorek:  jogurt z owocami, herbatniki, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten 

 

CZWARTEK 27. 03.2025r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku,  pieczywo mieszane  z masłem, dżemem morelowym, szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Karkówka duszona w sosie własnym, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy

Podwieczorek: baton wielozbożowy, sok z jabłek i gruszek  tłoczony 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao

  

 PIĄTEK 28.03. 2025r.     

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad: „Rosolnik” z makaronem muszelki- mini  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną,, filet  z miruny smażony surówka z kapusty pekińskiej, herbata miętowa

Podwieczorek:  Banany, wafle suche, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  jaja

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.