PONIEDZIAŁEK  24.02.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serkiem  „almette” z ziołami, papryką,  kakao, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad:  Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot owocowy

Podwieczorek:  pomarańcze, wafle zbożowe, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  kakao 

 

WTOREK 25.02.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem , parówki na gorąco z ketchupem, papryka ogórek świeży, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa „marchwianka” na mięsie z z włoszczyzną i zieleniną, Gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną i buraczkami,  kompot owocowy

Podwieczorek: Jabłko, herbatniki , herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, 

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

 

ŚRODA 26.02.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: pomarańcze

Obiad: Barszcz  czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pulpety gotowanez łopatki mielonej w sosie koperkowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy 

Podwieczorek: Deser jogurtowy, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  jaja, kakao

 

CZWARTEK 27.02.2025r.

 

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane  z masłem, dżemem ,szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Udka z  kurczaka pieczone w sosie własnym,  ziemniaki z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek: Pączki, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, jaja, kakao

 

 PIĄTEK 28.02. 2025r

 

Śniadanie : Pieczywo mieszane  z  masłem,  pasztetem delikatesowym,  szynką, ogórkiem kiszonym,, herbata  z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa                                                                                                                         

Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa                                                                                                                               

Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,   

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.