PONIEDZIAŁEK  20.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem kanapkowym ze szpinakiem i czosnkiem, szynką, papryką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad:  Zupa ogórkowa  na mięsie z zieleniną,  filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kompot owocowy

Podwieczorek:   budyń waniliowy z sokiem z malin 100% 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler

 

WTOREK  21.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową, serem żółtym, ogórkiem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną  i zieleniną, udka z kurczaka w sosie śmietanowym, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, , herbata miętowa

Podwieczorek: sok przecierowy marchwiowo- owocowy, ciastka owsiane 

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler,                    

 

ŚRODA  22.10.2025r.

 

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,Pieczywo mieszane  z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchewka

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „gołąbki” bez zawijania w sosie pomidorowym ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Baton wieloziarnisty,  sok tłoczony z jabłek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao  

 

CZWARTEK 23.10.2025r.

.

Śniadanie  Bułki z masłem, szynką, pomidorem, kakao , herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona gotowana z kminkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami (wyrób własny), chrupki kukurydziane

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja, kakao

 

PIĄTEK  24.10. 2025r.   

                                                                                                                  

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej z warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad:  Zupa  z soczewicy  na mięsie z  włoszczyzną i zieleniną,  Kasza  kus- kus na mleku z jabłkiem i  bitą śmietaną, kompot owocowy

Podwieczorek: Gruszki, wafle kukurydziane z ziołami, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki