PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serem żółtym, papryką,  kawa inka na mleku, herbata      miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z  zieleniną, kasza kuskus z truskawkami i bitą śmietaną, sok owocowy

Podwieczorek:  Jabłka, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,    

WTOREK 21.01.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, sałatą, kakao, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: papryka

Obiad: Pieczeń z szynki   w sosie własnym, fasolka szparagowa zielona z masłem i bułeczką, ziemniaki   z zielenina, kompot owocowy

Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,  jaja, kakao                   

ŚRODA 22.01.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pasztetową luksusową, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Rosół z  udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w sosie potrawkowym, marchewka gotowana z masełkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy                                                                                                                        

Podwieczorek:   jogurt owocowy , biszkopty

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  

 

CZWARTEK 23.01.2025r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,  pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad:  „Nuggetsy” z piersi kurczaka:, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną,  herbata miętowa

Podwieczorek: Pomarańcze, czekolada naturalna, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  kakao

PIĄTEK 24.01. 2025r.     

                                                                                                                   

Śniadanie :Pieczywo mieszane z    masłem, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: suszone śliwki                                                                                                                         

Obiad:  „ Krupnik”   mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „leniwe” pierogi z cynamonem, kompot owocowy

Podwieczorek: gruszki, chrupki kukurydziane , herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,    

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.