| PONIEDZIAŁEK 19.05.2025 r. |
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „łazanki” z kapustą kiszoną gotowaną i mięsem mielonym, kompot owocowy
Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek ii: kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler
| WTOREK 20.05.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką , kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: pestki słonecznika
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Pieczeń ze schabu w sosie własnym, surówka z młodej kapusty, herbata miętowa
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler,
| ŚRODA 21.05.2025r. |
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kompot owocowm
Podwieczorek: deser mleczno- owocowy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao
| CZWARTEK 22.05.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, serkiem „Almette” z ziołami , szynką, ogórkiem, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Fasolka „po bretońsku” z bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: jabłka , ciastka „anyżki”, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
| PIĄTEK 23.05. 2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką, pomidorem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: „Rosolnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.