PONIEDZIAŁEK  19.05.2025 r.

 

Śniadanie: pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serem, papryką, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „łazanki” z kapustą kiszoną gotowaną i mięsem mielonym, kompot owocowy

Podwieczorek:  chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek ii:   kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler

 

WTOREK  20.05.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką  ,   kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: pestki słonecznika

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki na  mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, Pieczeń ze schabu w sosie własnym, surówka z młodej kapusty, herbata  miętowa

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler,                    

 

ŚRODA 21.05.2025r.

 

Śniadanie Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane  z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  rzodkiewka

Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym  z ryżem, kompot owocowm

Podwieczorek: deser mleczno- owocowy,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao

 

CZWARTEK 22.05.2025r.

 

Śniadanie   Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem „Almette” z ziołami , szynką, ogórkiem, kakao,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Fasolka „po bretońsku” z bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek:  jabłka , ciastka  „anyżki”, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

  zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao

 

PIĄTEK  23.05. 2025r.  

                                                                                                          

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką, pomidorem  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad:  „Rosolnik”   na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.