PONIEDZIAŁEK 18.11.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, ogórkiem. papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, Udko z kurczaka w potrawce, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, słomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 19.11.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką z kociewskiej wędzarni, ogórkiem kiszonym, sałatą, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
Przekąska: papryka
Obiad: :Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet z piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki puree z zieleniną kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem tłoczonym z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jajka, kakao
ŚRODA 20.11.2024r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Filet z miruny saute, sos koperkowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek: Deser jogurtowy, herbata z owoców leśnych
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten,
CZWARTEK 21.11.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
P rzekąska: gruszka
Obiad: Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z włoszczyzną, pieczeń z karkówki wp w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, ogórek kiszony, kompot owocowy
Podwieczorek: Mandarynka, wafle ryżowe w polewie malinowej, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, seler, jaja
PIĄTEK 22.11. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,serkiem almette z pomidorem, szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki