PONIEDZIAŁEK 18.11.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem  żółtym, ogórkiem. papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, Udko z kurczaka w potrawce, marchewka gotowana z masłem, ziemniaki z zieleniną, kompot  owocowy

Podwieczorek:  Jabłko, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

    zawiera alergeny: 

    białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten,

WTOREK 19.11.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem,  szynką z kociewskiej wędzarni, ogórkiem kiszonym, sałatą, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku

Przekąska:  papryka

Obiad:   :Krupnik” na mięsie z  włoszczyzną i zieleniną, kotlet z piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki puree z zieleniną  kompot owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem tłoczonym z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, jajka, kakao

ŚRODA 20.11.2024r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Filet z miruny saute, sos koperkowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa                                                                                                                        

Podwieczorek: Deser jogurtowy, herbata z owoców leśnych

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten,                    

CZWARTEK 21.11.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką,  warzywami, kawa inka na mleku,  herbata z miodem i cytryną,

P rzekąska: gruszka

Obiad:     Zupa koperkowa z drobnym makaronem na mięsie z  włoszczyzną, pieczeń z karkówki wp w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, ogórek kiszony, kompot owocowy

Podwieczorek:  Mandarynka, wafle ryżowe w polewie malinowej, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, seler, jaja   

 

PIĄTEK 22.11. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,serkiem almette z pomidorem, szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek:  Banan, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

   zawiera alergeny:

   białka mleka krowiego,

   gluten, seler, 

                                                                                         

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki