PONIEDZIAŁEK 17.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette z ziołami, szynką, warzywami, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „nuggetsy” z kurczaka, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Kisiel owocowy, jabłko, herbatniki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jaja
WTOREK 18.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z żółtego z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, kapusta modra gotowana, herbata miętowa
Podwieczorek: jogurt owocowy, dukaty owsiane
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler,
ŚRODA 19.03.2025r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, Pieczywo mieszane z masłem, powidłami, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchew
Obiad: Filet z miruny smażony z sosem cytrynowym,, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy 100%, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
CZWARTEK 20. 03.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco (100% mięsa), papryką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, racuszki jogurtowe z jabłkiem, kompot owocowy
Podwieczorek: wafle ryżowe w czekoladzie naturalnej, sok z jabłek i gruszek tłoczony 100% herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 21.03. 2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, szynką, warzywami zielonymi (ogórek świeży, sałata, szczypiorek), kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa- krem z groszku zielonego z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,, filet z indyka w sosie szpinakowo-śmietanowym z makaronem kompot owocowy
Podwieczorek: kiwi, ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.