PONIEDZIAŁEK  17.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  serkiem almette z ziołami, szynką, warzywami, kakao, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „nuggetsy” z kurczaka, ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną, kompot owocowy

Podwieczorek:   Kisiel owocowy, jabłko,  herbatniki, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  jaja  

 

WTOREK 18.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą  z żółtego z warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą jęczmienną, kapusta modra gotowana, herbata miętowa                                                                                            

Podwieczorek: jogurt owocowy, dukaty owsiane

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, 

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler,                   

 

ŚRODA 19.03.2025r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,  Pieczywo mieszane  z masłem, powidłami, szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad: Filet z miruny smażony z sosem cytrynowym,, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Mus owocowy 100%, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  jaja 

 

CZWARTEK 20. 03.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, parówki na gorąco (100% mięsa), papryką, ogórkiem świeżym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, racuszki jogurtowe z jabłkiem, kompot owocowy

Podwieczorek:  wafle ryżowe w czekoladzie naturalnej, sok z jabłek i gruszek  tłoczony 100% herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao

 

 PIĄTEK 21.03. 2025r.

                                                                                                              

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, szynką, warzywami zielonymi (ogórek świeży, sałata, szczypiorek), kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad: Zupa- krem z groszku zielonego z grzankami  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną,, filet z indyka w sosie szpinakowo-śmietanowym z makaronem  kompot owocowy

Podwieczorek:  kiwi, ciastka  zbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.