PONIEDZIAŁEK 17.02.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem „almette” z ziołami, ogórkiem świeżym , sałatą, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy
Podwieczorek: Kisiel z wiśni ze śmietaną, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, kakao
WTOREK 18.02.2025 r. |
.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem , serem żółtym, szynką, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z indyka duszony w sosie z pomarańczą i malinami, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, wafle kukurydziane z ziołami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, jaja
ŚRODA 19.02.2025r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem ,szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad:Fasolka „po bretońsku” z bagietką, herbata miętowa
Podwieczorek: Baton wielozbożowy, sok z jabłek
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja, kakao
CZWARTEK 20.02.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet pożarski z piersi kurczaka ziemniaki z zieleniną, sałata z sosem „vinegraite”, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt z owocami, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja, seler
PIĄTEK 21.02. 2025r. |
Śniadanie :Bułki z masłem, szynką i kiełkami rzodkiewki, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż z jabłkami i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: drożdżówki z budyniem sok tłoczony z jabłek i pomarańczy100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.