PONIEDZIAŁEK  17.02.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serkiem  „almette” z ziołami, ogórkiem świeżym , sałatą,  kakao, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad:  Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy

Podwieczorek:  Kisiel z wiśni ze śmietaną, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  kakao 

WTOREK 18.02.2025 r.

.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem , serem żółtym, szynką, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z indyka duszony w sosie z pomarańczą i malinami, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej,  kompot owocowy                                                                                            

Podwieczorek: Jabłko, wafle kukurydziane z ziołami, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                   

ŚRODA 19.02.2025r.

 

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane  z masłem, dżemem ,szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad:Fasolka „po bretońsku”  z bagietką, herbata miętowa

Podwieczorek: Baton wielozbożowy, sok z jabłek

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  jaja, kakao

CZWARTEK 20.02.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet pożarski z piersi kurczaka    ziemniaki z zieleniną, sałata z sosem „vinegraite”, kompot owocowy

Podwieczorek:  jogurt z owocami, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, jaja, seler

PIĄTEK 21.02. 2025r.    

                                                                                                                

Śniadanie :Bułki  z  masłem, szynką i kiełkami rzodkiewki,  kakao, herbata  z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa                                                                                                                         

Obiad: Zupa ziemniaczana  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, ryż z jabłkami  i bitą śmietaną, kompot owocowy

Podwieczorek: drożdżówki z budyniem sok tłoczony z jabłek i pomarańczy100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao,   

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.