PONIEDZIAŁEK 15.12.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serkiem kanapkowym z ziołami, kiełbasą krakowską, sałatą,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,   naleśniki z dżemem, kompot owocowy

Podwieczorek: chrupsy jabłkowe „Crispy natural”, sok przecierowy warzywno- owocowy 

Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, jaja,

 

WTOREK  16.12.2025 r.

 

Śniadanie: Bułki z masłem, szynką, pomidorem, ogórkiem świeżym, kakao, herbata miodem i cytryną,   

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż z filetem z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ananasem, kompot owocowy

Podwieczorek: Gruszki , Wafle zbożowe z ziołami, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

 zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, kakao                    

 

ŚRODA  17.12.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  jabłko

Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka „po bretońsku” z bułeczką, herbata miętowa

Podwieczorek: jogurt owocowy, biszkopty,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten

CZWARTEK 18.12.2025r.

 

ŚniadanieZupa mleczna z płatkamimieszanymi,  pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, sałatą,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona gotowana z kminkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:   drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i malin 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten

PIĄTEK  19.12. 2025r. 

                                                                                                                

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: papryka                                                                                                                       

Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: mus wieloowocowy, chrupki kukurydziane

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao, jaja 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.