|
PONIEDZIAŁEK 15.12.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym z ziołami, kiełbasą krakowską, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem, kompot owocowy
Podwieczorek: chrupsy jabłkowe „Crispy natural”, sok przecierowy warzywno- owocowy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jaja,
| WTOREK 16.12.2025 r. |
Śniadanie: Bułki z masłem, szynką, pomidorem, ogórkiem świeżym, kakao, herbata miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż z filetem z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ananasem, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki , Wafle zbożowe z ziołami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, kakao
| ŚRODA 17.12.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka „po bretońsku” z bułeczką, herbata miętowa
Podwieczorek: jogurt owocowy, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten
| CZWARTEK 18.12.2025r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkamimieszanymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona gotowana z kminkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i malin 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten
| PIĄTEK 19.12. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, filet z miruny w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: mus wieloowocowy, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.