PONIEDZIAŁEK 14.10.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem  żółtym, ogórkiem. papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: winogrona

Obiad:Schab wp. pieczony w sosie własnym. kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot  owocowy                                                                                                                   

Podwieczorek:  baton mleczno -zbożowy, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny: 

   białka mleka

    krowiego, seler,      

    gluten, kakao

 

WTOREK 15.10.2024 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym z pomidorami, szynką, kakao , herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska:  papryka

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z  włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem,  kompot owocowy                                                                                            

Podwieczorek: Gruszki, ciastka anyżki, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,

    jajka, kakao

 

ŚRODA 16.10.2024r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi,  szynką, sałatą herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Klopsy  z miruny smażone, sos koperkowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Deser jogurtowy, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego, gluten

 

CZWARTEK 17.10.2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką,  warzywami, kawa inka na mleku,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: gruszka

Obiad: Zupa- krem  pieczarkowa  na mięsie z  zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem , kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, krakersy, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, seler, jaja    

 

PIĄTEK 18.10. 2024r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem, kawa inka, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka „po bretońsku” bułeczka, kompot owocowy                                                                                                                               

Podwieczorek:  jabłka, wafle ryżowe w polewie malinowej,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

  białka mleka krowiego,

  gluten, seler,  

 

   Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.