PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, parówki, ogórek świeży, papryka, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  jajko gotowane w sosie musztardowym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy

Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, sok tłoczony z jabłek i agrestu

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler ,jaja 

 

WTOREK 15.04.2025r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, papryką,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: „Rosolnik” z makaronem mini- muszelki na mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, pieczeń  „rzymska” z łopatki mielonej, ziemniaku puree z zieleniną, kalafior z  masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek:  Jabłko, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                   

 

ŚRODA 16.04.2025r. 

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, szynka, jajko,  pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata, szczypiorek,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Karkówka duszona w sosie własnym ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, herbata miętowa

Podwieczorek: babka wielkanocna, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, jaja

 

CZWARTEK 17.04.2025r. 

 

Śniadanie: „ Owsianka” na mleku,  pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ryżem,   kompot owocowy

Podwieczorek: gruszki, ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten

 

PIĄTEK 18.04.2025r. 

 

Śniadanie :Bułki z  masłem, szynką, dżemem truskawkowy, serem żółtym, rzodkiewką,  kakao, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek:   baton mleczno- zbożowy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  kakao

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.