PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki, ogórek świeży, papryka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, jajko gotowane w sosie musztardowym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, sok tłoczony z jabłek i agrestu
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler ,jaja
WTOREK 15.04.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: „Rosolnik” z makaronem mini- muszelki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń „rzymska” z łopatki mielonej, ziemniaku puree z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, krakersy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler, jaja
ŚRODA 16.04.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, szynka, jajko, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Karkówka duszona w sosie własnym ziemniaki z zieleniną, sałata ze śmietaną i jogurtem, herbata miętowa
Podwieczorek: babka wielkanocna, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
CZWARTEK 17.04.2025r. |
Śniadanie: „ Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ryżem, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszki, ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten
PIĄTEK 18.04.2025r. |
Śniadanie :Bułki z masłem, szynką, dżemem truskawkowy, serem żółtym, rzodkiewką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: baton mleczno- zbożowy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.