PONIEDZIAŁEK  13.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną  ze szczypiorkiem, szynką, sałatą,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Filet z indyka duszony w sosie własnym, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy

Podwieczorek:   Czekolada naturalna, winogrona, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  kakao,   

 

WTOREK  14.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem kanapkowym, papryką, kakao inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa fasolowa na mięsie z zieleniną, pierogi nadziewane twarogiem ze śmietaną, kompot owocowy                                                                                          

Podwieczorek: Jabłka, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

 

ŚRODA  15.10.2025r.

 

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,pieczywo mieszane  z masłem, powidłami, kiełbasą krakowską, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  papryka

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń „rzymska”, ogórek kiszony, ziemniaki puree z zieleniną, herbata miętowa

Podwieczorek:  jogurt owocowy, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao  

 

CZWARTEK 16.10.2025r.

 

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem,, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad: „Nuggetsy” z piersi kurczaka, mizeria z ogórków z jogurtem i śmietaną, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z sokiem z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

 

PIĄTEK  17.10. 2025r.    

                                                                                                               

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem luksusowym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad:  „Rosolnik” z ryżem  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: drożdżówki z budyniem, sok tłoczony z jabłek i gruszek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki