PONIEDZIAŁEK  12.05.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem,  parówki na gorąco, papryka czerwona, ogórek świeży kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: pestki słonecznika

Obiad: Zupa  ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem , kompot owocowy

Podwieczorek:  jabłko, wafle zbożowe herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  jaja

WTOREK  13.05.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, sałatą  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa pieczarkowa z  makaronem muszelki  na  mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, pieczeń z szynki wp w sosie własnym,  fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy                                                                                           

Podwieczorek: Gruszki, ciastka owsiane „listki”,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

ŚRODA 14.05.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ze szczypiorkiem, szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchewka

Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, udka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki  z zieleniną,  marchewka z groszkiem, herbata miętową

Podwieczorek:  jogurt z owocami,   herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  

CZWARTEK15.05.2025r.

 

Śniadanie  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,  pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Kotlet panierowany z kurczaka , ziemniaki z zieleniną, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

PIĄTEK  16.05. 2025r. 

                                                                                                                  

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, szynką, ogórkiem kiszonym  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad:Zupa jarzynowa  na mięsie z zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy                                                                                                                               

Podwieczorek: Baton zbożowo- owocowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, 

 

 

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.