| PONIEDZIAŁEK 12.05.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, papryka czerwona, ogórek świeży kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: pestki słonecznika
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z dżemem , kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko, wafle zbożowe herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jaja
| WTOREK 13.05.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń z szynki wp w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, ciastka owsiane „listki”, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler
| ŚRODA 14.05.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ze szczypiorkiem, szynką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Rosół z kurczaka z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, udka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki z zieleniną, marchewka z groszkiem, herbata miętową
Podwieczorek: jogurt z owocami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
| CZWARTEK15.05.2025r. |
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Kotlet panierowany z kurczaka , ziemniaki z zieleniną, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
| PIĄTEK 16.05. 2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad:Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: Baton zbożowo- owocowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.